Bogatsvo okusa

Amerikanci nahvalili Paški sir

Iako je novinarka kušala sir svega dva puta i za nju je imao prejak okus, ipak ga preporučuje svojim čitateljima navodeći da je riječ o vrlo zanimljivom proizvodu

San Francisco Chronicle donosi hvalospjev Paškom siru. Poznatu hrvatsku
deliciju dugo nitko nije toliko nahvalio. Za takvu reklamu Paškoga sira u
poznatim američkim novinama zaslužna je Michele Buster, stručnjakinja
za sir iz New Yorka. Naime, na nju se poziva novinarka San Francisco
Chroniclea dok svoje čitatelje upoznaje s Hrvatskom, Pagom i Paškim
sirom.

‘Izvadite atlas i vidjet ćete da je Pag otok u Jadranskom moru, jedan u
nizu hrvatskih otoka. Michele Buster prije nekoliko godina provela je
tamo godišnji odmor. Otišla je jesti u najbolji restoran na otoku te je
naručila lokalni sir. Ono što je stiglo nalikovalo je Parmigiano
Reggianu prelivenom maslinovim uljem’, piše u poznatim američkim
novinama.

‘Sir je bio divan’, prisjetila se stručnjakinja za sir Michele Buster,
koja je nakon toga Pag posjetila još dva puta. Pokušavala je pronaći
proizvođača sira koji će joj poslati nekoliko komada Paškog sira. Nakon
prilično duge potrage Michele je konačno pronašla dobavljača i sir joj
je dostavljen prošle jeseni.

U San Francisco Chronicleu navodi se da je riječ o ovčjem siru, i to od
posebne vrste manjih ovaca, koji teži od dva do četiri kilograma. Sir
je, kako pišu, asimetričnog oblika sa zaobljenim rubovima i ima
intenzivan miris. Iako je novinarka kušala sir svega dva puta i za nju
je imao prejak okus, ipak ga preporučuje svojim čitateljima navodeći da
je riječ o vrlo zanimljivom proizvodu.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest