
Ovogodišnji 11. mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitoga bilja i zelenoga poduzetništva održat će se od 27. do 30. ožujka u hotelu “Tirena” na Babinom kuku.
Prošle godine sajam je posjetilo više od 30 tisuća posjetitelja, a na ovogodišnjem predstavit će se izlagači iz svih hrvatskih krajeva te susjedne Bosne i i Hercegovine i Crne gore.
Kako je istaknuo predsjednik organizacijskog odbora Vedran Kraljević, osim prodajnoga dijela, u kojem se po popularnim cijenama nude domaće delicije, poput kulena, šunke, pršuta, sireva, maslinovog ulja, vina, ljekovitoga bilja te drugih hrvatskih izvornih prehrambenih proizvoda, Mediteranski sajam, kao i svake godine, organizira brojna predavanja na teme vezane za ekološku proizvodnju, poljoprivredu, poduzetništvo te mogućnosti financiranja kroz EU fondove.
Ove godine zanimljiva su predavanja namijenjena za najmlađe, pa će se tako uoči otvaranja Sajma u Osnovnoj školi “Marina Držića” predstaviti učenicima proizvodnja i priprema hrane na biološko-dinamički način.
Posebna će atrakcija za sve građane biti kuhanje u mega tavi, kojom će biti besplatno podijeljeno 3 000 porcija jela posjetiteljima i izlagačima na Sajmu.
Mediteranski sajam održava se pod pokroviteljstvom predsjednika RH Iva Jospovića, generalnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, i u suorganizaciji grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije te Hrvatske gospodarske komore.



