Paški sir iz sirovog mlijeka dobio nagradu

Vrhunski rezultati sirane Gligora

Na prestižnom međunarodnom natjecanju Global Cheese awards u Velikoj Britaniji paška sirana Gligora je ostvarila vrhunski rezultat, drugo mjesto u klasi tvrdih ovčjih sireva s Paškim sirom, ali ovaj put iz sirovog (termički neobrađenog) mlijeka.

Takvi, izvorni i neobrađeni proizvodi se sve više cijene na stranom tržištu, i time se otvara izvozna šansa još jednom velikom siru iz paške sirane.

Paški sir iz sirovog mlijeka ima sve kvalitativne karakteristike kao i standardni Paški sir, međutim, uz nedostatak termičke obrade u okusu je jače izražena iskonska aroma paške flore.

Uz Paški iz sirovog mlijeka, je i Dinarski sir, nositelj trofeja iz 2013. godine na drugom natjecanju ­ WCA, osvojio drugo mjestoi u klasi tvrdih sireva Best Continental Hard Type Cheese i time potrvdio svoj visoki standard.

Global Cheese Awars je najstarije natjecanje sireva u Velikoj Britaniji kravljevstvu, osnovano jo 1861. godine. Ove godine ga je posjetilo 20.000 ljudi koji su probali preko 1.500 sireva iz cijeloga svijeta, uključujući i delikatesne primjerke s otoka Paga.

Od 2012. godine, otkad se natječe na Global Cheese Awards natjecanju, Sirana Gligora je osvojila dva puta prvo mjesto, i pet puta drugo mjesto u raznim kategorijama.

Sve proizvode Sirane Gligora moete pronaći u njihovim specijaliziranim trgovinama Gligora Cheese & Deli u Zagrebu, Rijeci, Opatiji, Puli, otoku Pagu, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Ljubljani, a odnedavno i preko online trgovine: www.webshop.gligora.com

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest