jedan od najpopularnijih restorana na Jadranu

Damir Tomljanović novi chef opatijske Bevande

turizaminfo.hr

Damir Tomljanović predstavljen je kao novi chef restorana Bevanda kao i smjer kojim gastronomija Bevande okreće novu stranicu

Za jedan od najpopularnijih restorana na Jadranu, 2016. godina je
bila godina uspjeha. Bevanda je proglašena najboljim hrvatskim
restoranom i drugim hrvatskim hotelom, a godina je zaključena
angažmanom jednoga od najpriznatijih hrvatskih chefova. Damir
Tomljanović na čelu kuhinje Bevande zamjenio je Andrea
Barbierija, a timu se pridružio nakon što je posljednjih desetak
godina bio na čelu zadarskog restorana Foša. U srijedu 14.
prosinca Tomljanović je predstavio svoj autorski meni i koncept
koji je osmislio za Bevandu.

– Novi koncept Bevande biti će baziran na sezonskim namirnicama,
s tkz, “zero kilometer” filozofijom, odnosno svježim namirnicama
koje dolaze iz okruženja, s Kvarnera. Adut je jednostavnost
kuhinje i dobrim dijelom povratak na ona stara, pomalo
zaboravljena jela, u kojima je dominantna sama namirnica, njezin
okus, rekao je prilikom predstavljanja novog menija Damir
Tomljanović. Novi meni u Bevandi će zaživjeti od početka 2017.
godine, a tijekom godine planiraju se i novi, inovativni gastro
sadržaji.

Vrhunska jadranska riba pripremati će se pred gostima u prvom
hrvatskom raw baru, Bevanda ujedno postaje i ambasador
najpoznatijeg svjetskog šampanjca Dom Perignon. Tu je i novi
humidor u kojem će gosti moći uživati u cigarama, a svoje će
cigare moći pohraniti i u vlastitim sefovima Bevande. Restoran
koji je lider hrvatske gastronomske scene još od svog osnutka
1971. godine te se može pohvaliti jednom od najrespektabilnijih
vinskih lista u Hrvatskoj i šire za koju je zaslužan sommelier
Klaudio Jurčić, ovime je dobio siguran vjetar u leđa te vjerujemo
da najbolje iz Bevande tek dolazi.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest