
Četrdesetšestogodišnji je umjetnik, među ostalim, zadivio žiri izradom Rolls-Roycea u koji je utrošio 90 sati
Vrhunski svjetski kuhar, Vipula Athukorale, bavi se neobičnom umjetnošću. Izrađuje skulpture od margarina, a za svoja je djela prošloga tjedna i nagrađen zlatnom i srebrnom medaljom na sajmu kulinarstva u Londonu.
Četrdesetšestogodišnji je umjetnik, među ostalim, zadivio žiri izradom Rolls-Roycea u koji je utrošio 90 sati.
Kaže da njegova djela traju jer se koristi margarinima za pecivo, a ne maslacem.
Istaknuo je i kako često u tijeku izrade mora prati ruke hladnom vodom, nakon što mu se prsti ugriju prijeteći da će otopiti djelo.
Athukorale je podrijetlom sa Šri Lanke, ali je kao kuhar radio u vrhunskim hotelima diljem Grčke, Iraka, Bahraina i Velike Britanije.
Maštoviti umjetnik trenutačno je nezaposlen nakon što je prošle godine proglašen tehnološkim viškom u hotelu u kojem je radio, prenosi Daily Mail.
HRT/ezd



