
Jučer, 8. studenog, održano je još jedno izdanje Pijat na Pijaci, novog gastro festivala koji se odvija u pet jesenskih subota na zadarskoj tržnici.
Ovo je bilo treće, ali i najposjećenije izdanje, nakon kratke pauze zbog blagdana Svih svetih. Dva su još datuma u planu, a rastuća posjećenost potvrđuje da je manifestacija zaživjela i dobro prihvaćena među Zadranima.
Uz već poznatu ekipu s prva dva izdanja, jučer je s nama bila i nekolicina novih izlagača: Partenza iz Privlake, Pizza Cornicello i Tonkine fritule.

Za živu i ugodnu atmosferu pobrinuo se DJ, stvarajući veselu glazbenu podlogu dok su posjetitelji uživali u raznolikoj ponudi hrane i pića, od kvalitetnih vina i piva do kreativnih koktela za koje je bila zaslužna ekipa iz Partenze. Osim koktela, koji su njihova specijalnost, odlučili su posjetiteljima ponuditi i pravi jesenski jelovnik – njoke od budeve i teleći ragu.

Među novim izlagačima našla se i Pizza Cornicello s autentičnim talijanskim okusima. Ne iznenađuje da su popularne klasične varijante poput margarite i mješane, ali dobre su reakcije i na pizzu s mortadelom.

Iznenađenje za nepce su i slane Tonkine fritule. “Od moje mladosti u našem se kraju tako radilo, ostaci od ručka jeli bi se za večeru u malo drugačijoj varijanti, ljudi su malo iznenađeni jer očekuju samo slatke fritule, ali kad probaju, reakcije su odlične”, ispričala nam je vlasnica o tome kako je nastala ideja za slane fritule.

Za najmlađe je i ovaj put bila pripremljena kreativna zabava s Hoba Bobom, dok je udruga ReKreativci organizirala radionicu oslikavanja keramičkih tanjura, što je dodatno obogatilo ukupnu atmosferu festivala.. Program je započeo sat vremena ranije, u 10 sati, a trajao je do 16 sati.
Organizator ovog događaja je Adriatic Eventure DMC, uz podršku Turističke zajednice grada Zadra, Grada Zadra, Tržnica Zadar te brojnih lokalnih ugostitelja, OPG-ova i vinara.




