pravila su stroga, ali jasna

HOK-ove smjernice za ugostitelje: Kuhari moraju imati uniforme, problematične su Ghost kuhinje

HTUŠ

Tko nadzire sigurnost hrane za dostavu? Ugostitelji upozoravaju na problematičnu praksu

Kod pripreme hrane pravila su stroga, ali jasna. Kuhari moraju imati uniforme, a sredstva za čišćenje ne smiju ni blizu hrane. Sigurnost hrane i higijena na prvom su mjestu.

Kako bi im dali jasne smjernice, Hrvatska obrtnička komora i nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije predstavili su novi vodič dobre higijenske prakse, te HACCP vodič za ugostitelje, piše Dnevnik.hr. 

Najvažnija je, ističu, edukacija onih koji s hranom rade. Iz WOLT-a ističu, svi u lancu brinu o kvaliteti. U skladu s njihovim standardima, kažu, paket se nakon preuzimanja ne otvara.

Ono što ugostitelji vide kao problem su virtualni restorani, odnosno, takozvane ghost kuhinje. Na aplikacijama su dostupni pod raznim imenima a zapravo sva se hrana dostavlja iz iste kuhinje.

U ugostiteljstvu će, ističu, sve više trebati stranih radnika. Od države traže da im omogući učenje hrvatskog jezika. Kako bi sve upute i preporuke koje postoje razumjeli i mogli ih slijediti.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest