kužina

Najbolji fudgey browniesi – recept koji morate probati

Ako ste ljubitelj bogatih, mekanih i čokoladnih browniesa koji se tope u ustima, onda je ovo recept za vas!

Ovi fudgey browniesi imaju savršenu kombinaciju hrskave korice i sočne unutrašnjosti, a dodatak espressa i tamne čokolade podiže okus na novu razinu,prenosi wall.

Sastojci:

• 9 srednjih jaja (sobne temperature)

• 425 g neslanog maslaca

• 100 g čokolade u pločici (nasjeckane i pomiješane u smjesu)

• 280 g poluslatke čokolade (otopljene)

• 1,5 žlica mljevene espresso kave

• 190 g glatkog brašna

• 560 g bijelog šećera

• 165 g tamno smeđeg šećera

• 3,5 žličice ekstrakta vanilije

• 3 žličice soli

• 135 g kakao praha

Priprema:

1. Pripremite kalup – Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite četvrtasti kalup (otprilike 23×23 cm) papirom za pečenje.

2. Otopite čokoladu i maslac – U zdjeli na pari ili u mikrovalnoj otopite i “zasmeđite” maslac pa dodajte čokoladu za kuhanje, mljeveni espresso i 1/3 kakao praha, otopite sve zajedno pa ostavite da se malo ohladi.

4. Dodajte jaja i šećer – U drugu zdjelu dodajte šećer (za bolju teksturu pomiješajte bijeli i smeđi šećer). Dodajte jaja jedno po jedno, pa sve zajedno umutite te dodajte ekstrakt vanilije i malo soli. Smjesa treba postati glatka i sjajna.

5. Pomiješajte prethodno otopljenu smjesu od čokolade sa smjesom od jaja i šećera dok se sve ne sjedini.

6. Dodajte nasjeckanu čokoladu – Lagano umiješajte nasjeckane komadiće tamne čokolade kako bi se stvorili bogati čokoladni džepovi u browniesima.

7. U smjesu dodajte i prosijano brašno i ostatak kakao praha te miješajte dok se sve ne sjedini.

Fudgey brownies

8. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite na 180°C 35-40 minuta, okrećući kalup na pola pečenja. 

9. Ohladite i poslužite – Ostavite brownies da se ohlade prije rezanja, barem 25 minuta kako bi zadržali svoju mekanu strukturu.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest