
Najkremastiju kajganu dobit ćete ako napravite jednu stvar nakon što razbijete jaja.
Mnogi imaju svoje načine pripreme ovog omiljenog jela, uključujući dodatke poput mlijeka, sira ili začina za jedinstven okus.
Međutim, ima i onih koji ne znaju ni odakle početi. Jedan korisnik Reddita odlučio je potražiti savjete kako pripremiti “najbolju” kajganu.
Napisao je: “Obožavam kajganu. Ali ne znam je napraviti nikako. Koja je tajna kremaste, bogate, siraste (dodajete li sir? Koji?), ukusne kajgane koja je savršena uz slaninu, primjerice? Je li normalno da se pola zalijepi za tavu i zagori? Trebam li posebnu vrstu tave? Kako da to svladam?”
Prema tom korisniku, razlog za prethodno soljenje i čekanje je u tome što sol denaturira proteinske lance, čime jaja zadržavaju vlagu prije kuhanja.
I čini se da trik zaista djeluje, jer je korisnik anderscm44 odgovorio: “Ovo je stvarno promijenilo moju kajganu.”
Nekoliko je drugih korisnika najavilo da će isprobati savjet. Jedan je objasnio: “Kad posolim jaja i odmah ih skuham nakon miješanja, čine mi se tvrđa.
Nikad ih nisam ostavio sa solju dulje od minute-dvije. Morat ću probati ovaj trik.”



