info kantun

Šibenik domaćin 11. Dana hrvatskog pršuta, bira se novi šampion

M. Alajbeg

Tko ove godine ima najbolji pršut doznat će se 25. travnja u Šibeniku, gradu domaćinu 11. Dana hrvatskog pršuta.

Ova manifestacija, koju tradicionalno organizira Klaster
hrvatskog pršuta, već više od desetljeća slavi bogatu tradiciju i
vrhunsku kvalitetu hrvatskog pršuta, okupljajući proizvođače,
stručnjake i ljubitelje ove cijenjene delicije.

Naglasak je isključivo na zaštićenim pršutima, a Hrvatska ih ima
čak četiri – krčki, drniški i dalmatinski, nositelji su EU
zaštićene oznaka geografskog porijekla, a istarski EU zaštićene
oznake izvornosti.

U petak, 25. travnja manifestacija je namijenjena isključivo
stručnjacima i proizvođačima, a u subotu, 26. travnja seli na Trg
Pavla Šubića na kojem će građani i turisti moći degustirati i
kupiti najbolje hrvatske pršute po promotivnim cijenama.

“Ova manifestacija iznimno je važna za jačanje brenda hrvatskog
pršuta na domaćem i međunarodnom tržištu. Unatoč izazovima poput
pandemije, inflacije i afričke svinjske kuge, hrvatski pršutari
uspjeli su očuvati kontinuitet proizvodnje, što potvrđuje njihovu
predanost i stručnost. Pozivamo sve ljubitelje vrhunske
gastronomije, stručnjake i proizvođače da nam se pridruže u
Šibeniku 25. travnja u D-Resortu, a građane da nas posjete na
Trgu Pavla Šubića 26. travnja”, poručuje Ante Madir, izvršni
direktor Klastera hrvatskog pršuta.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest