kulinarske vještine

Zadranke Loreta i Ivana bore se za ostanak u showu “3, 2, 1, kuhaj”!

Zadranke Loreta i Ivana bore se za ostanak u kulinarskom showu RTL televizije "3, 2, 1, kuhaj"!

Ružica i Barica oduševile žiri poznavanjem sous vide tehnike
kuhanja, a Nikolina i Otto razočarali žiri gnjecavo-ljepljivom
lignjom, zbog koje idu u predfinalni kuhoboj!

“Rijetki su trenuci kada je zbilja jako lijepo sjediti na
ovoj stolici i kušati finu hranu. A danas je jedan od tih dana.
Najteže je kušati hranu koju donese deset prosječnih kandidata na
samom početku natjecanja. Tada su najveće količine hrane i, u
principu, najlošije. Što se više približavamo kraju, hrana je sve
bolja i bolja, sve dok ne dođemo do jednog stupnja kada je hrana
fantastična, što bi se zapravo moglo dogoditi i danas jer su
Ružica i Barica jako dobro pristupile svom zadatku”
,
objasnio je Mate Janković zbog čega je žiri čestitao Zeličankama
na eksperimentu i dodijelio im tri devetke te jednu osmicu za
ribeye odrezak pripremljen sous vide tehnikom s perlicama od
jaja.

Andrea i Barbara te Davorka i Vjeko napravili su vrlo dobra jela,
no s malim zamjerkama koje im žiri nije mogao oprostiti, poput
nepravilno očišćene ribe i umaka u kojem “strše kiseline”.
Međutim, oba su para izbjegla odlazak u kuhoboj čak i s tim
kulinarskim sitnicama.

Naime, Nikolina i Otto su u posljednjem zadatku prikupili iznimno
loše kritike, a samim time i niske bodove, ukupno 23 boda.
Njihova cofitirana lignja nije izazvala erupciju emocija kod
žirija, već je bila “gnjecavo-ljepljiva”, nedovršena, nedovoljno
začinjena i, ako pitate Matu, neočišćena. Svega tri boda više
dobile su Loreta i Ivana za losos s umakom od hrena, pri čemu je
najnižu ocjenu dao Ivan Pažanin (5) jer je sumnjao da losos u
njegovom tanjuru nije bio dovoljno kuhan.

“Oba para su uvijek dobro kotirala na ljestvici, pogotovo
Nikolina i Otto koji su uvijek pri vrhu. No, u showu je sve
moguće, svatko ima svoje bolje i lošije dane u kuhinji. Eto,
nekad ne treba biti previše samouvjeren… Nikad nitko ne zna sve
do kraja…”,
kaže Mateja Domitrović Sabo za parove koji
će ukrstiti kuhače u novom kuhoboju, i to već sutra, u četvrtak,
24. svibnja u 22:55 na RTL-u!

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest