Kulinarski TV show

Novi kulinarski show na vidiku!

Usavršavanje kulinarskih vještina i natjecanje za titulu kuharske zvijezde

Svi
sladokusci koji imaju kulinarski talent i ljubav prema hrani mogu se
prijaviti za show Nove TV. U kulinarskoj avanturi, pod nadzorom
profesionalnih majstora kuhinje, stručni žiri odabrat će masterchefa.

Show ‘Masterchef’ opisan je kao televizijski fenomen koji je inspirirao
milijune australskih obitelji da usavrše kulinarske vještine i natječu
se za titulu kuharske zvijezde. Finale prve sezone 2009. u kojemu je za
prvog australskog masterchefa bila okrunjena Julie Goodwin gledalo je
rekordnih 4,1 milijun Australaca i potaklo njih osam tisuća da se druge
godine i sami prijave za show.

Pedeset odabranih vodilo je utrku 13
tjedana i prikovalo gledatelje za ekran. Ovaj se format potom prikazao u
SAD-u, Velikoj Britaniji, Novom Zelandu, Grčkoj i Njemačkoj te ponovio
australski rezultat, a trenutno je u produkciji u Nizozemskoj,
Norveškoj, Švedskoj, Belgiji, Mađarskoj i drugdje.

U Australiji je show
doživio i daljnji razvoj formata u celebrity i junior verzije, jednako
omiljene među gledateljima. Svjetski uspjeh ‘Masterchefa’ komentirao je i
profesor za komunikologiju sa Sveučilišta u Sydneyju, Marc Brennan, te
ga protumačio kao show ‘lišen svih negativnih konotacija reality
televizije, pun podrške i ohrabrenja’.

Masterchefovi su doživjeli instantnu slavu nakon pobjeda u produkcijama
svojih zemalja. Prva pobjednica Julie Goodwin proslavila se u samo
godinu dana, uz naslovnice svih vodećih novina postala je gastro
kolumnistica u ženskim magazinima i autorica čitane kuharice, a uz nju
su ponudu od raznih izdavača dobili i drugi natjecatelji koji su ušli u
top 20.

Julie se nastavila pojavljivati na televiziji te je sudjelovala u
emisiji u kojoj je odlazila u domove obitelji kako bi im pokazala
radost i kvalitetu pripreme hrane.

Jedini uvjeti za sudjelovanje u ‘Masterchefu’ u Hrvatskoj su strast za
hranom i izniman talent, a natjecatelji moraju biti stariji od 18 godina
i prihode ne smiju stjecati od rada u pripremi hrane po restoranima,
hotelima ili kantinama, tj. ne smiju biti profesionalni kuhari.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest